Skip til hoved indholdet Kontakt Kontakt

SFO

Velkommen til SFO Viben – et pædagogisk tilbud til dit barn.

De kommunale SFO'er i Høje Taastrup Kommune er mere end et pasningstilbud. De er et kvalificeret pædagogisk tilbud til børn, som går i 0.-3. klasse i en folkeskole i Høje Taastrup.

I SFO Viben er der ansat 4 pædagoger, som planlægger og gennemfører aktiviteter for og med pt. 90 indmeldte børn, som går i Reerslev Skoles landsbyordnings SFO. Da vi er en uddannelsesinstitution er der også en pædagogstuderende tilknyttet SFO.

I hverdagen er der fokus på, at det enkelte barn og børnefællesskaber trives ved at skabe gode muligheder for at danne og vedligeholde venskaber/legerelationer i de rammer og pædagogiske aktiviteter, som pædagogerne skaber.

Start aprilgruppen

Forældre, der har skrevet deres barn op til en plads på Reerslev Skole, kan forvente at få svar ultimo februar. Distriktsbørn er sikret optagelse på skolen. Læs mere om skoledistrikter her.

Datoer til kalenderen, hvis dit barn er blevet optaget på Reerslev Skole:

  • Mandag den 1. april 2025 starter børnene i SFO Viben
  • Onsdag den 19. marts 25 kl. 17-18 afholdes der velkomstmøde for forældre. Her bliver der orienteret om opstarten og skolestartsprojektet.

Vibenyt

Hver måned udgiver vi et Vibenyt. Heri beskriver vi kort, hvilke aktiviteter, det er planlagt at lave i SFO Viben. Herudover kan der også være nyttig information i forhold til SFO Viben.

Kontakt os

SFO Viben kan kontaktes på telefon 43 35 29 50. Der er telefontid i SFO Vibens åbningstider. Udenfor SFO Vibens åbningstid kan I ringe til skolens kontor på telefon: 43 35 22 40 indtil kl. 15.00. I ferieperioder har SFO Viben telefontid fra 6.30 til 17.00, fredag dog til 16.30.

Henvendelser udenfor telefontid kan foregå via Aulas beskedsystem for forældre og elever.

Vores hverdag i SFO Viben

Aftaler om afhentning m.m.:

Hvis jeres barn skal gå med en kammerat hjem, eller bliver afhentet af andre end dem, der er faste aftaler omkring, skal personalet have besked.

Om morgenen møder alle børn op i caféen og siger godmorgen til de voksne, der er i morgenåbningen. Dette gøres indtil kl. 07.50, hvor børnene går i klasserne.

Når børnene er færdige med undervisning, skal de indskrives/afkrydses i SFO. Dette sker i klassen, hvor der kommer en voksen fra SFO ind og krydser børnene af og modtager eventuelle beskeder om gå-hjem tidspunkter m.m.

Når børnene skal hjem, skal der siges farvel til den voksne ved krydsbordet i cafeen. Det er altså ikke nok at sige farvel til den første voksne, man møder i SFO. Dette for at sikre, at det registreres, at barnet har forladt SFO.

3-4 gange om året holder vi børn- og forældreaften i Viben og det er en tradition, vi er rigtigt glade for. Det giver forældre og personalet en mulighed for at mødes under hyggelige forhold og I får mulighed for at se og opleve, hvordan hverdagen i Viben ser ud for jeres barn.

De seneste år har vi udviklet aftenerne til en Halloweenfest, åbent hus med hygge før jul, teaterforestillinger samt goddag- og farvelaftener for henholdsvis de nye børn og 3. klasse, når de stopper i SFO.

Børn- og forældreaftenen bliver omtalt i Vibenyt samt på Aula. Der kommer ligeledes en særskilt invitation med program for dagen.

Svømmeture

Når vi tager i svømmehallen/badesøen e.l., følger vi ”Retningslinjer for badesikkerhed for 0-18 års området i Høje-Taastrup Kommune”. Hvis ikke vi selv har en medarbejder, der har en bassinlivredderprøve med, laver vi aftaler med svømmehallen/badesøen, inden vi tager afsted.

Hedeland

Når vi færdes i dette dejlige område, er det forbudt at gå længere væk fra de voksne end, at vi kan se hinanden. Vi aftaler fra gang til gang, hvor det er ok at færdes.

Man må ikke gå på grene, der går ud over vandet, og er man ved vandkanten, skal det være aftalt med de voksne, så vanddybden er kontrolleret, og der er opsyn med aktiviteten.

Disse regler bliver gennemgået hver gang en gruppe fra SFO Viben ankommer til området.

Hvilke forventninger har vi til forældrene:

  • At I indgår i en gensidig respektfuld dialog
  • At I støtter jeres barn i at bruge en god omgangstone
  • At jeres barn er selvhjulpent. Dvs. selv kan tage tøj på, selv bære deres ting, når vi er på tur og selv klare toiletbesøg
  • At I hjælper jeres barn med at huske at rydde op efter sig, både ude og inde
  • At I hjælper jeres barn med at huske at følge reglerne i huset, så det er et rart sted at være for alle
  • At I støtter jeres barn i at kende forskel på dit og mit
  • At I støtter op om de aktiviteter, der foregå
  • At I henvender jer til os, hvis I har spørgsmål angående hverdagen i SFO
  • At børnenes faste aktiviteter udenfor SFO meddeles skriftligt, hvis vi skal sende dem afsted. Ændringer herom meddeles ligeledes til personalet
  • At I som forældre senest om morgenen har aftalt et gå-hjem tidspunkt med jeres barn
  • At I kun i særlige nødsituationer ringer i løbet af dagen og indgår en ny aftale for jeres barn.

Efter skole er der mange børn, der er sultne og derfor opfordrer vi til, at de hver dag har noget frugt eller anden eftermiddagsmad med.

Frugten/maden lægges om morgenen i de dertil indrettede frugtkasser, der står i det store køleskab i caféen.

Børnene kan frit tage deres mad om eftermiddagen, og vi prøver at hjælpe dem med at huske det.

På skolefridage spiser vi den medbragte frokost mellem kl. 11.00 og 12.00.

Husk drikkelse til frokost i skoleferier og på turdage.

Byrådet har vedtaget følgende lukkedage for SFO:

  • 3 hverdage før Skærtorsdag
  • Fredag efter Kristi himmelfartsdag
  • Grundlovsdag
  • Mellem jul og nytår (23.- 31. december(begge dage inkl.)

De forældre, der har behov for pasning på lukkedage, vil blive tilbudt nødpasning i opsamlingsinstitution - dog ikke grundlovsdag.

Det er ikke tilladt at have sin mobiltelefon tændt og oppe af tasken i skole/SFO-tiden, når man går i 0.- 3. klasse. Det er vigtigt, at I som forældre bakker op om denne beslutning og eventuelt beholder mobiltelefonen derhjemme.

Der er tilbud om morgenmad i tidsrummet kl. 06.30-07.25.

Alle børn, som er indmeldt i SFO Viben, kan komme i vores morgenåbning kl. 6.30-8.00 alle åbningsdage. Derudover kan børn, som går i klub og går i 3., 4. og 5. klasse, også tilmelde sig SFO'ens morgenåbning.

Morgenåbning - særligt for klubbørn

Morgenåbning for 3. klasse, som går i klub pr. 1. april, gælder tilbud om morgenåbning i perioden fra 1. april til og med sidste hverdag inden sommerferien.

Bemærk: i sommerferien er der ikke mulighed for tilmelding til morgenåbning for klubbørn, der går i 3. klasse.

Morgenåbningstilbud er der igen 1. skoledag efter sommerferien for nuværende 3. klasse, som er kommende 4. klasse.

Ved brug af rulleskøjter/skateboard i SFO Viben skal alle være iført beskyttere på knæ, albuer og håndled.

Det er ikke tilladt at have rulleskøjter på inde i huset, og det er strengt forbudt at færdes på trapper med rulleskøjter på fødderne.

Vi modtager ikke syge børn i SFO Viben.

I henhold til bekendtgørelse fra Sundhedsstyrelsen må børn betragtes som syge, hvis de ikke kan deltage i SFO’ens aktiviteter f.eks. udelege.

Opstår der tegn på sygdom, mens barnet er i SFO’en, f.eks. feber eller opkastninger m.m., ringer vi til jer og beder jer afhente barnet.

Hvis mit barn ikke kommer

I skoleferier skal I melde jeres barn syg eller fri via komme/gå modulet i Aula. Det er vigtigt i forhold til ture, arrangementer og aktiviteter.

Tilskadekomst

Ved tilskadekomst i SFO befordres barnet af sine forældre til skadestuen, hvis det er nødvendigt.

Tøj

Sørg altid for at jeres børn er klædt passende på til at lege ude i alt slags vejr. En god idé er at have et ekstra sæt tøj liggende i barnets garderobe. HUSK navn i barnets tøj.

Vi har en kasse til glemt tøj i kælderen. Hvis I har mistet noget tøj, er det en god idé at kigge dér. Kassen bliver tømt fredag i ulige uger. Tøjet kommes herefter i en sæk, som stilles i vindfanget ved cafeen. Der kan det tjekkes i efterfølgende uge, inden tøjet bortskaffes.

Fodtøj inden døre

Vi ser helst, at børnene har hjemmesko på, når de er inde.

Når børnene kommer til Viben, skal de gå ind gennem kælderindgangen, for dernede at tage deres fodtøj af. På denne måde er vi med til at skabe et bedre indemiljø.

Til forældre og andre, der har ærinder i Viben, har vi ved vores indgange anbragt kurve med blå overtræks’futter’, som vi vil bede jer benytte.

Hverdage

Morgenåbning hver dag: kl. 06:30 - 08:00

Mandag, tirsdag og torsdag: kl. 13.15 - 17.00

Onsdag: kl. 12.45 - 17.00

Fredag kl. 12.45 - 16.30

Skoleferie

Mandag - torsdag: kl. 06:30 - 17:00

Fredag: kl. 06.30 - 16.30

Personale i SFO Viben

Skoleleder: Anette Ahrenst

SFO/klub leder: Lars Vesterdal

Pædagogisk leder af Lærken: Tina Vium Green Lind

Skolepædagoger: Ninette Roed Jørgensen, Mikael Bak Jensen, Kasper Toy Christoffersen

Medhjælper: Freja, Frederik og Lasse

Vikarer: Emina, Sara og Kübra

Da vi er en uddannelsesinstitution, har vi en pædagogstuderende i praktik.

Pædagoger - nu og for fremtiden

I SFO Viben, som er Reerslev Skoles SFO, sætter vi en stor ære i at være medvirkende til at skabe kommende generationer af pædagoger. Vi er derfor praktiksted for kommende pædagoger og har så vidt det er muligt altid en pædagogstuderende tilknyttet. I den forbindelse er der udarbejdet en praktikstedsbeskrivelse som kan læses her (filen finder du nederst på siden).

Øvrige spørgsmål omkring muligheder for praktik og virksomhedspraktik eller andet kan rettes til Pædagogisk Leder Lars Vesterdal på telefon 43 35 22 40.

Se praktikbeskrivelse

Reerslev Skole

Tingstedvej 40, 2640 Hedehusene

Telefon: 43 35 22 40
reerslevskole@htk.dk

Åbningstider for skolens kontor

Telefoniske henvendelser: kl. 8.00 - 15.00 på skoledage

Udenfor telefontid: Kontakt os på e-mail: reerslevskole@htk.dk eller Aula.

Tilgængelighedserklæring

SFO Viben

Adresse: Tingstedvej 34-36, 2640 Hedehusene

Telefon: 43 35 29 50 (kun i SFO Vibens åbningstid)

Udenfor åbningstiden: Kontakt skolens kontor på telefon: 43 35 22 40 indtil kl. 15.00.